Youtuber'lar kendilerine ait internet sitesi veya sayfaları üzerinden reklam yayınladıklarından ve reklamların yayınlanmasına aracılık işlemi gerçekleştirmediklerinden dolayı internet reklamcılığı hizmet aracısı olarak değerlendirilmemektedirler. Bu nedenle Youtuber'ların e-Fatura ve e-Arşiv Fatura ve diğer e-Belge uygulamalarına geçiş zorunlulukları yoktur.
509 Sıra No.lu VUK Genel Tebliği'nde belirtilen diğer zorunluluk kapsamına girilmiyorsa, internet ortamında reklamların yayınlanmasına aracılık faaliyetinde bulunulmadığı için e-Fatura, e-Arşiv Fatura ve diğer e-Belge uygulamalarına geçiş zorunluluğu yoktur.
İnternet reklamcılığı hizmet aracılarına ilişkin belirli bir Nace Kodu bulunmamaktadır. Aynı zamanda 464 Sıra No.lu VUK Genel Tebliğinde "İnternet Reklamcılığı Hizmeti: İnternet ortamında verilen ticari amaçlı reklam ve tanıtım hizmeti" ve "İnternet Reklamcılığı Hizmet Aracısı: İnternet ortamında ticari amaçlı reklam ve tanıtım hizmetinin verilmesine aracılık eden gerçek ya da tüzel kişi" olarak tanımlanmıştır.
509 Sıra No.lu VUK Genel Tebliği ile internet ortamında reklamların yayınlanmasına aracılık faaliyetinde bulunan internet reklamcılığı hizmet aracılarının, "IV.1.5.c" bölümüne göre e-Fatura uygulamasına ve "IV.2.4.2." bölümüne göre ise, e-Arşiv Fatura uygulamasına geçme zorunluluğu bulunmaktadır.