e-İrsaliye'ye geçme zorunluluğu getirilenlerle, gönüllü olarak dahil olmak isteyenlerin e-İrsaliye uygulamasını kullanabilmeleri için öncelikle e-Fatura'ya kayıtlarının olması gerekir.
e-Fatura'ya dahil olanların e-İrsaliye uygulamasını kullanma yöntemleri e-Fatura uygulaması ile aynıdır.
e-İrsaliye Tebliği
19.10.2019 tarihli ve 30923 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 509 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği e-belge süreçlerinde ciddi genişleme getirdi.
https://www.gib.gov.tr/vergi-usul-kanunu-genel-tebligi-sira-no509-resmi-gazetede-yayimlandi
e-İrsaliye uygulamasına üç yöntemden birini tercih ederek başvuru yapılabilir.
- Özel entegrasyon yöntemiyle; GİB'ten e-İrsaliye özel entegratörlük izni almış olan aralarında Mysoft'un da bulunduğu özel entegratörlerden birini tercih ederek e-irsaliye uygulamasına başvuruda bulunabilirsiniz. Bu yöntemde, başvuru işlemleri talebiniz üzerine özel entegratörlerce yapılmaktadır.
- GİB portal yöntemiyle (www.efatura.gov.tr)
- Doğrudan entegrasyon yöntemiyle; kendi sunucularınız üzerinden GİB'e direkt entegre olarak
e-İrsaliye Nasıl Kesilir
Mysoft E-Portal sistemiyle e-İrsaliyelerinizi düzenleyebilir, kendi mali mühürünüze gerek kalmadan imzalayabilir, iletebilir ve alabilirsiniz. Ayrıca muhasebe (web servis) entegrasyonuyla e-İrsaliyelerinizi, muhasebe programınıza aktarabilirsiniz.
Mysoft E-Portal'dan e-irsaliye nasıl kesilir?
- e-Belge menüsünün altındaki e-İrsaliye başlığı altında "İrsaliye oluştur" sayfasına girin.
- Açılan sayfada gerekli bilgileri doldurduktan sonra sağ üst köşedeki "İrsaliyeyi Kaydet" tuşuna basarak irsaliyeyi kaydedebilir, gönderebilirsiniz.
Mysoft E-Portal ile e-irsaliye kesmek bu kadar kolay ve hızlı.