2021 Yılı Fatura Kesme ve Düzenleme Sınırı 1.500 TL olarak açıklandı. 29 Aralık 2020 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan VUK Genel Tebliği'deki ilgili tutar 01.01.2021 tarihinden itibaren tüm yıl uygulanmak üzere yürürlüğe girdi.
Fatura Kesme ve Düzenleme Sınırı 2021 yılı tutarı 1.500 TL 'dir.
Satılan emtia veya ifa edilen hizmet bedelinin aşağıdaki hadleri geçmesi veya bedel söz konusu tutarın altında kalmakla beraber nihai tüketicinin istemesi halinde emtiayı satanın veya işi yapanın fatura vermesi mecburidir.
İlgili tebliğe ulaşmak için tıklayınız.
2020 itibariyle mükellefler, vergi mükellefi olan diğer işletmelere 5 bin TL (vergiler dahil) ve üzerindeki faturaları GİB portal yada entegratörler üzerinden e-Fatura olarak düzenlemek zorundalar.
Ayrıca vergi mükellefi olmayanlara yani nihai tüketicilere düzenlenen faturaların 30 bin TL (vergiler dahil) ve üzerinde olan faturaları GİB portal yada entagratörler üzerinden e-Fatura olarak düzenlemek zorundalar.
Her belge türüne göre verilecek usulsüzlük cezasının toplamı (her belge türüne göre) 12 bin TL'yi, bir yılda ise 120 bin TL'yi geçemeyecek.
Faturanın hatalı tutar ile kesilmesi halinde, IP ve MAC adresi tespit edildiğinde işlemin gerçekleştirildiği bilgisayar sahibine ait cezai uygulamalar da söz konusu olabilecek. O yüzden yalnızca mükellefler ceza almayacak, faturayı düzenleyen SMMM'lere de ceza kesilecek. Ayrıca kanunun 227. maddesine göre faturanın düzenlenmemesi durumunda yine cezai yaptırımlar uygulanacak.
e-Fatura kullanmaya başlamak için bu uygulamaya 3 farklı yöntemle başvuruda bulunabilirsiniz
Başvurunuzu yapmadan önce Kamu Sertifikasyon Merkezi'nden mali mühür talep etmelisiniz. Şahıs firmanız varsa mali mühür yerine e-İmza ile de başvurabilirsiniz.
Mali mührünüzü aldıktan sonra e-Faturaya, Mysoft ile kolayca geçebilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey efatura.gov.tr adresine girerek, yararlanma yöntemi "Özel Entegrasyon", servis sağlayıcı "Mysoft" olarak işaretlemelisiniz.