Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Büyük sanayi kuruluşlarımızdan küçük ve orta ölçekli işletmelerimize kadar, yazılımdan donanıma tüm üretim altyapımızın dijital dönüşümünü hızlandırmamız gerekiyor. Ancak bu şekilde akıllı şehirlerden sınır ötesi veri paylaşımına kadar pek çok alanda söz sahibi olabiliriz." dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye 4'üncü Sanayi Devrimi Merkezi Açılış Töreni'ne bir video mesaj gönderdi. Mesajında, Türkiye 4'üncü Sanayi Devrimi Merkezi'nin Türkiye'ye ve iş dünyasına hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, Dünya Ekonomik Forumu'na bağlı olarak kurulan 4'üncü Sanayi Devrimi Merkezi Ağına, Türkiye'nin 2020 yılının başında katıldığını belirtti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa'daki iki örnekten biri olan bu merkezin faaliyetlerinin, Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası tarafından yürütüleceğini belirterek, "Amacımız ülkemizi, Millî Teknoloji Hamlesi hedefimiz doğrultusunda, dördüncü sanayi devrimi ürün ve teknolojilerinin üssü hâline getirmektir" dedi.
Salgın şartları sebebiyle henüz arzu ettikleri etkinliğe ulaşamamış olsa da bu merkezde yapılacak çalışmaların ekonomik ve toplumsal hayata önemli katkıları olacağına olan inancını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dijital dönüşümü ne kadar iyi yönetebilirsek yeni dönemde kendimizi o kadar güçlü bir yere oturturuz. Elbette her ülkenin bu doğrultuda attığı adımlar ve elde ettiği birikimler vardır. Ama asıl olan, tüm bu birikimlerin uluslararası iş birliğiyle çok daha etkin bir fırsat iklimine dönüştürülmesidir" diye konuştu.
Türkiye'nin çok taraflı iş birliklerine önem verdiğinin ve yer aldığı her platforma önemli ve pozitif katkılar sunduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: "Kamu tarafı ve özel sektörüyle, politikalarımızı küresel zemine taşımak ve uluslararası gelişmelerde aktif şekilde yer almak için her türlü imkânı değerlendirmekte kararlıyız. İlk sanayi devriminden bugüne teknolojinin insanların, toplumların ve devletlerin hayatında yol açtığı büyük değişim, bizi dördüncü sanayi devrimine çok daha sıkı bir şekilde hazırlamaya yöneltiyor. Dijitalleşme sürecinde yetişmiş insan kaynağı, en kritik unsur olarak karşımıza çıkıyor. Türkiye, nispeten genç, azimli ve yetişmiş insan kaynağıyla, bu sürece oldukça hazırlıklı girmektedir. Büyük sanayi kuruluşlarımızdan küçük ve orta ölçekli işletmelerimize kadar, yazılımdan donanıma tüm üretim altyapımızın dijital dönüşümünü hızlandırmamız gerekiyor. Ancak bu şekilde akıllı şehirlerden sınır ötesi veri paylaşımına kadar pek çok alanda söz sahibi olabiliriz."
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin artık bu tür tarihî devrimleri geriden takip eden değil, öncülük eden, önünü açan bir konumda olmasını istediklerine vurgu yaparak, Türkiye Dördüncü Sanayi Devrimi Merkezinin hedeflere ulaşılmasına katkı sağlayacağını ümit ettiğini söyledi.